over ons

HEMA

Écht HEMA. Dat zijn we als sinds 1926. Al die tijd zijn we een ijzersterk Nederlands merk. Onze producten zijn van goede kwaliteit, hebben een uniek ontwerp en zijn scherp geprijsd. Met ruim 17.000 collega’s werken we aan één gezamenlijke passie: het creëren van een beter alledaags leven in een mooiere wereld. En dat zie je terug in ons eigentijdse en uitgebreide assortiment, bestaande uit meer dan 30.000 producten en diensten. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. In totaal hebben we meer dan 733 winkels, drie distributiecentra en ruim 17.000 enthousiaste collega's. Samen zijn we er de klok rond compleet voor alles wat onze klanten dagelijks nodig hebben. Elke dag, ieder seizoen, het hele jaar door. Voor iedereen.

 

Dat maakt HEMA - écht HEMA

 

 

missie 

 

Een beter alledaags leven in een mooiere wereld.

 

Bij HEMA kom je voor producten die je op álle momenten in je dagelijks leven nodig hebt. Vertrouwde producten die je steeds opnieuw gebruikt en waar je je aan hecht. Die onderdeel uitmaken van oude en nieuwe tradities. Met onze Nederlandse kijk op het dagelijks leven is het HEMA assortiment uniek en proberen we waardevol te zijn voor élke klant. Onze ontwerpers zorgen voor eigen, herkenbare producten - met een onverslaanbaar ontwerp die praktischer, mooier en beter zijn. Producten waar je blij van wordt. We ontwerpen ze met liefde, zodat onze klanten er daarna hopelijk met diezelfde liefde van kunnen genieten. En richten ons op producten die langer meegaan. Daarom kiezen we nadrukkelijk voor kwaliteit en nemen steeds meer afstand van de wegwerpmaatschappij. Zo helpen we onze klanten bij een duurzamer dagelijks leven.

 

Sinds februari 2021 zijn het Nederlandse Mississippi Ventures en Parcom eigenaar van HEMA. De aankomende jaren investeren we in onze winkels en online om overal dezelfde klantbeleving te bieden. We focussen ons hierbij op onze kernlanden Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. 

feiten en cijfers

 

HEMA heeft meer dan 733 winkels, drie distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Ruim 17.000 medewerkers werken in Nederland (sinds 1926), België (sinds 1984), Duitsland (sinds 2002), Luxemburg (sinds 2006), Frankrijk (sinds 2009) en Oostenrijk (sinds 2018). In Nederland zijn rond de 254 HEMA winkels in eigendom van  franchisenemers. Daarnaast vind je ook een paar HEMA winkels in het Midden-Oosten en in Mexico. Ook dit zijn winkels die gerund worden door bedrijven met wie HEMA een franchiseovereenkomst heeft.

 

In onderstaande infographic vind je de enkele feiten en cijfers van ons bedrijf over het boekjaar 2022.
 

HEMA infograhpic jaarcijfers 2022 PNG

bestuur

 

managementteam 
Het managementteam is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van HEMA en bestaat uit de Chief Executive Officer, de Chief Financial Officer, de Chief Customer Officer, de Chief Product Officer, de Chief Technology Officer, Chief Operations Officer en de Chief People Officer.

 

De Raad van Bestuur is de statutaire directie van HEMA BV en bestaat uit de Chief Executive Officer en de Chief Financial Officer. 
 

Raad van Commissarissen 
De Raad van Commissarissen van HEMA heeft als taak heeft toezicht te houden op en advies te geven aan de Raad van Bestuur bij de vervulling van zijn bestuurstaken. De Raad van Commissarissen richt zich naar het belang van het bedrijf. 

 

De Raad van Commissarissen bestaat uit: 

 

  • Pieter Haas – voorzitter 
  • Wilco Jiskoot 
  • Ronald van der Vis 
  • Ton van Veen 
  • Bas Becks 

gedragscode

 

Download hier de gedragscode (Code of Conduct) van HEMA.