26
oktober
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vertrouwd HEMA gevoel krijgt modern omni-channel jasje

Onverslaanbaar in alledaags, typisch Nederlands en duurzaam

HEMA CEO Saskia Egas Reparaz presenteert vandaag de nieuwe strategie die HEMA op een typisch Nederlandse manier weer onmisbaar gaat maken in het alledaagse leven van haar klanten. De kernpunten van deze strategie zijn: 
• Investering in omni-channel aanpak in eigen winkels en eigen digitale kanalen 
• Focus op onderscheidende producten die langer meegaan en duurzaam zijn 
• Uitbouw strategische samenwerking met Jumbo

 

Een beter alledaags leven betekent dat HEMA altijd dichtbij is voor de klant. HEMA beschikt in haar kernlanden Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk over een sterk netwerk van eigen winkels en franchise-winkels. In de winkels zal extra geïnvesteerd worden in winkelbelevenis en winkelgemak. De digitale kanalen worden versneld doorontwikkeld om een naadloze verbinding met de winkels te maken. Ook in de groeimarkten Duitsland en Oostenrijk wordt in de omni-channel aanpak geïnvesteerd. 

 

HEMA biedt met haar 750 winkels en 19.000 medewerkers 32.000 eigen producten en diensten aan. Bij deze producten en diensten zal HEMA zich nog meer gaan richten op duurzame kwaliteit, herkenbaar Nederlands design en een goede prijs. De samenwerking met Jumbo wordt verder uitgebreid. Naast de HEMA-schappen in de Jumbo winkels in Nederland en België zullen we op korte termijn de eerste pilots starten waarin binnen HEMA samen met Jumbo nieuwe foodconcepten getest worden.

 

CEO Saskia Egas Reparaz: “In onze missie om het alledaagse leven beter te maken en de wereld een beetje mooier, richt HEMA zich op goede spullen die langer mee gaan en zo helpen wij samen met onze klanten de CO2 voetprint te verkleinen. We nemen daarmee steeds meer afstand van de wegwerpmaatschappij. Wij blijven kiezen voor producten die herkenbaar zijn door hun typisch Nederlandse design, die duurzaam zijn geproduceerd en die betaalbaar zijn voor iedereen. Kortom HEMA gaat weer doen waar het altijd al goed in was, op een manier die past bij de huidige tijdsgeest. 

 

Dankzij de nieuwe aandeelhouders is HEMA weer financieel gezond. Nu gaan we werken aan de toekomst. En daar beginnen we onmiddellijk mee! HEMA wordt echt weer HEMA, al in de komende weken gaat iedereen dat merken. Met de feestdagen voor de deur gaan we onze klanten weer het vertrouwde HEMA-gevoel teruggeven, met oog voor traditie én vernieuwing.”

deel dit bericht