15
mei
2021
|
09:45
Europe/Amsterdam

beleidsdocumenten milieu-impact

HEMA werkt samen met leveranciers om goede producten te ontwerpen en maken die langer meegaan. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van ons beleid om onze milieu-impact continu te verminderen. Wij houden onze productielocaties daarom goed in de gaten en werken met een aantal beleidsdocumenten om in alle productielocaties in hoog risicolanden aan onze development approach te voldoen. 

 

RSL lijst 

Om de kwaliteit en veiligheid van het milieu en onze consument te waarborgen, houden wij ons aan een Restricted Substances List (RSL lijst). 

 

materialen en dierenwelzijn 

HEMA stelt criteria voor het inkopen van grondstoffen voor onze producten via keurmerken en dierenwelzijn. Onder deze link is een overzicht te zien. 
 

duurzame verpakkingen 

de doelstellingen van HEMA op het gebruik en verminderen van verpakkingen zijn hieronder geformuleerd: 

  • minder consumentenverpakkingen* (-25% in 2025 t.o.v. 2019) 
  • minder plastic in consumentenverpakkingen** (-25% in 2025 t.o.v. 2019) 
  • minstens 20% gerecycled of biobased plastic in consumentenverpakkingen 2025 
  • recyclebare verpakkingen (100% in 2025) 

Ook is HEMA onderdeel van het Plastic Pact Nederland.

 

CO2-nulmeting 


Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging, waarin HEMA haar verantwoordelijkheid neemt. Dit jaar is HEMA gestart met het realiseren van het doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn en in 2030 de CO2 emissies fors te reduceren. Inzicht in de totale emissies was hierbij de eerste stap; de CO2-nulmeting. Op basis van deze nulmeting hebben wij de ambitieuze CO2 -reductiedoelstellingen vastgesteld. Het rapport ‘De klimaatvoetafdruk van HEMA