17
mei
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

HEMA verwelkomt Loe Limpens als creatief en duurzaamheid directeur

Typisch HEMA design en duurzaamheid gaan hand in hand

Per 1 juni aanstaande zal Loe Limpens (57) bij HEMA aantreden als creatief en duurzaamheid directeur. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het typische HEMA design dat kenmerkend is voor het merk. Naast design is Limpens straks ook verantwoordelijk voor duurzaamheid. Duurzaam design is één van de belangrijke pijlers van HEMA. Ook de HEMA foundation, die jonge ontwerpers en vormgevers stimuleert om zich te richten op duurzaam en inclusief design, valt straks onder Limpens.

 

Loe Limpens is een bekende naam in de wereld van design en retail. Hij is één van de oprichters van Yellow Dress Retail, een bureau gespecialiseerd in retail design, retail communicatie en private label verpakkingsdesign. Limpens: “Retail design is geen losse rol binnen een organisatie. Alle zichtbare en hoorbare uitingen moeten bij elkaar passen. De klant moet steeds weer dezelfde boodschap ontvangen en hetzelfde gevoel krijgen. Retail design is een ‘Gesamtkunstwerk’.” Eerder was hij onder meer werkzaam bij Albert Heijn waar hij het eigen merk een gezicht gaf. Limpens zit in de jury van een aantal retail design awards en is een veelgevraagd spreker op het gebied van trends, design en retail.

 

Sally Bendelow, de huidige creatief directeur, heeft in goed overleg besloten HEMA te verlaten. De afgelopen twee jaar heeft Bendelow een belangrijke bijdrage aan het product- en verpakkingsontwerp van HEMA geleverd. Wij bedanken Sally Bendelow voor haar goede werk bij HEMA en wensen haar veel succes.

deel dit bericht