28
januari
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

HEMA verwelkomt Jurriaan Pouw als CFO

HEMA maakt bekend dat Jurriaan Pouw (45) per 1 april aanstaande is benoemd tot CFO. Pouw volgt Joost de Beijer op die HEMA eind april gaat verlaten.

 

Jurriaan Pouw is een echte finance professional met ruime kennis en ervaring in de retail. Hij begon zijn loopbaan bij PricewaterhouseCoopers en sinds 2003 werkte hij in verschillende financiële rollen bij achtereenvolgens C1000 en Jumbo. Na de overname van C1000 door Jumbo was hij enkele jaren financieel directeur van C1000. Daarna heeft hij in de rol van finance director, en sinds 2018 als eindverantwoordelijk ecommerce manager, leidinggegeven aan de sterke groei en doorontwikkeling van ecommerce binnen Jumbo.

 

Nieuwe strategische koers
De managementwisseling komt op een logisch moment. Dankzij de nieuwe aandeelhouders is HEMA weer financieel gezond. Er is een nieuwe strategische koers waarbij HEMA zich focust op de kernmarkten Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Binnen deze landen richt HEMA zich op groei van de eigen onlinekanalen en winkels. De recent gepresenteerde koers heeft tot gevolg dat ook de rol en aandachtsgebieden van de CFO anders worden.

 

Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA: “Joost heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de herstructurering, verkoop van HEMA en de transitie naar de nieuwe eigenaren. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe strategische koers en hij heeft een cruciale rol gespeeld in de verkoop van de HEMA bakkerijen. Ik ben hem hier zeer dankbaar voor. Samen met alle HEMA collega’s wens ik Joost voor de toekomst heel veel succes toe. Ik ben verheugd Jurriaan te mogen verwelkomen en kijk er naar uit om met hem samen te werken.”

 

Joost de Beijer, CFO HEMA: “Het waren enerverende jaren bij HEMA. Ik ben blij en dankbaar dat ik het bedrijf hier financieel doorheen heb mogen loodsen. Voor mij is het, nu HEMA in rustiger vaarwater zit en de focus van de CFO-rol meer gericht is op de uitvoering van de strategie, een goed moment om een buitengewone periode af te ronden. Ik wens Jurriaan veel succes toe in zijn nieuwe uitdaging.”

deel dit bericht