01
juli
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

HEMA legt focus op kernmarkten en trekt zich terug uit Verenigd Koninkrijk

Door een sterkere focus te leggen op haar kernmarkten heeft HEMA besloten om alle zes winkels in het Verenigd Koninkrijk aan het eind van de zomer te sluiten.

 

Deze beslissing sluit aan bij de eerder gecommuniceerde strategie van de nieuwe eigenaren van HEMA en CEO Saskia Egas Reparaz. Met het vertrek uit het Verenigd Koninkrijk geeft HEMA invulling aan haar gekozen richting voor de komende jaren: duurzame groei in de kernmarkten.

 

Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA: “Natuurlijk is het jammer dat we afscheid moeten nemen van onze collega’s en klanten in het Verenigd Koninkrijk. HEMA is in 2014 in het Verenigd Koninkrijk gestart als onderdeel van de toenmalige strategie om uit te groeien tot een internationaal merk. We hebben echter nooit een solide positie in de Engelse markt weten op te bouwen. Wij evalueren nu onze gehele landenportfolio met als doel ons te kunnen concentreren op een beperkt aantal landen, waardoor groeikansen in de toekomst beter benut kunnen worden. Dat is voor HEMA, de medewerkers en haar klanten op de lange termijn beter.”

deel dit bericht