14
oktober
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

HEMA legt focus op kernlanden voor duurzame strategische groei

Na een zorgvuldige strategische analyse heeft HEMA besloten haar focus te leggen op kernmarkten Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Binnen deze landen legt HEMA zich toe op de eigen online kanalen en winkels. De landen Duitsland en Oostenrijk worden aangemerkt als mogelijke groeimarkten en zullen nader worden onderzocht op het klantenpotentieel. De samenwerking met Jumbo Supermarkten waarbij HEMA-schappen in de Jumbo supermarkten staan, wordt verder voortgezet.

 

HEMA beëindigt de samenwerking met de online retailer Wehkamp. De wholesale samenwerking (shop-in-shop) in Frankrijk met supermarkten Franprix en Casino-Géant wordt ook gestopt. Ook master-franchise buiten Europa wordt niet verder uitgebouwd. De bestaande contracten in het Midden-Oosten en Mexico worden gerespecteerd.

 

Deze beslissingen sluiten aan bij de eerder gecommuniceerde strategie van HEMA en maakt de weg vrij om de focus te leggen op de eigen winkels en online kanalen, waar een leidende positie in de markt van het alledaagse leven en duurzame groei mogelijk zijn.

 

Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA: “Het is belangrijk dat HEMA zich focust op de eigen winkels en online verkoopkanalen binnen de gekozen kernlanden. Van kanalen die buiten deze scope vallen moeten we helaas voor dit moment afscheid nemen. Wij hebben onze gehele portfolio geëvalueerd. Door deze keuze te maken kunnen we groeikansen in de toekomst beter benutten. Dat is voor HEMA, de medewerkers en haar klanten op de lange termijn beter.”

deel dit bericht