30
augustus
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Tien finalisten 31e HEMA design contest bekend

duurzaam feest vieren levert creatieve oplossingen op

De 31e HEMA design contest met als uitdaging ‘ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, leuker en makkelijker maakt’, heeft maar liefst 250 inzendingen opgeleverd. Hieruit zijn tien finalisten gekozen die in hun ontwerpen de thema’s verbondenheid, flexibiliteit en duurzaamheid verwerkt hebben. Dit leverde designs op met namen als stemvorkje, herpakpapier, de zonnetjes en voor-ieder-een. De finalisten gaan op 30 september op het HEMA kantoor te Amsterdam uitmaken wie de winnaar wordt.

 

Milou Pikaart, head of design HEMA: "De selectie dag van de HEMA design contest was letterlijk een klein feestje. Er zijn veel creatieve oplossingen voorbijgekomen om feest vieren duurzamer te maken. Samen met mijn medejuryleden Lex Pott en Jeroen Junte hebben wij tien ontwerpen kunnen selecteren die aan de ontwerpcriteria samen vieren, flexibiliteit en duurzaamheid voldoen. Tijdens de finaledag zal onze Chief Products Officer Wilma Veldman aanschuiven als jurylid om ook te letten op produceerbaarheid en betaalbaarheid. Het belooft een spannende dag te worden."

de finalisten
Koekslinger – Alina Kaiser 
Een feestpakket om koekjes te bakken in vrolijke vormen die als een slinger kunnen worden opgehangen. Ook makkelijk met andere HEMA producten te combineren.

 

HeyMe – Yvonne Bruin
Een digitaal systeem waarmee feestgangers via een qr-code in een cloud kunnen inloggen om foto’s van het viermoment op te slaan en te delen.

 

Tompouce Bord – Floris Meijer
Een bord met opstaande tandjes om de tompouce op zijn plek te houden zodat deze makkelijker gegeten kan worden, bijvoorbeeld ook door mensen met een fysieke beperking.

 

Feestpuntjes – Linda Heijmans
Vrolijke bordjes in de vorm van een punt voor het serveren van feestelijke hapjes als vlaai en pizza maar ook snoep en popcorn.

 

Voor-ieder-een - Stefanie Essaadi / Floris Wamelink / Fûrkan Çakir / Denisa Voláková
Een picknickkleed met een onderkant van tentzeil dat bestaat uit losse zeshoekige delen die apart van elkaar gebruikt kunnen worden maar ook met klittenband aan elkaar kunnen worden vastgemaakt. 

 

Dubbelzijdige onderzetter - Lisanne Douma
Aan de ene kant zijn deze onderzetters een leuke decoratie, aan de andere kant staan prikkelende vragen die zo een gesprek op gang kunnen brengen.

 

De Zonnetjes - Pippa van Rijckevorsel
Een led-lampje dat zichzelf oplaadt met een klein zonnepaneel. Met een zuignap te bevestigen op gladde oppervlakten zoals een raam of een glas. Zo krijg je steeds een ander licht op je feest.

 

Herpakpapier – Susanna Osinga
Een set wikkeldoeken met een feestelijk lint om cadeaus in te pakken. De doeken zijn wasbaar en kunnen vaker gebruikt worden. In drie maten verkrijgbaar.

 

Stemvorkje – Fabienne Crans
Gebaksvorkjes met een kelk aan de bovenkant, die een heldere klank vormen als je ze tegen elkaar aantikt. Zo kan er een bijzonder proostmoment gecreëerd worden. 

 

Pop-up Picknick - Lina Diepgrond
Een lichtgewicht kleed dat altijd strak ligt door de ronde boogstok, volgens hetzelfde principe als van een opgooitentje. Het kleed is weer opvouwbaar en in een tas mee te nemen.

 

finaledag design contest
Op 30 september 2021 vindt op het HEMA kantoor te Amsterdam de finale plaats van de design contest. Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan bij marry.jansen@hema.nl.

deel dit bericht