14
november
2022
|
09:46
Europe/Amsterdam

Opnieuw in pyjama voor War Child

deel dit bericht

HEMA dit jaar weer in actie voor War Child

Warchild Chefs Special

HEMA, 100%NL en War Child slaan opnieuw de handen ineen om kinderen in oorlogsgebieden een steuntje in de rug te geven en hen te helpen rustig te kunnen slapen. Want kinderen in oorlogsgebieden leven voortdurend in hun grootste nachtmerrie. In navolging op het succes van vorig jaar introduceert HEMA een speciale War Child collectie, die vanaf vandaag verkrijgbaar is in alle HEMA-winkels en online. Een kwart van de opbrengst gaat naar War Child. Alle informatie over deze samenwerking én de collectie is te vinden op www.hema.nl/warchild.

 

succes krijgt vervolg
Afgelopen jaar heeft de samenwerking geleid tot een donatie van 270.000 euro aan War Child. Een succes dat dit jaar een vervolg krijgt. Het design van dit jaar heeft een rood met zwart geblokt motief en is verkrijgbaar in verschillende varianten voor volwassenen, kinderen en er is zelfs een voor de hond. Nieuw dit jaar is de onesie. “Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Iets waar we ons bij HEMA bewust van zijn. Nog belangrijker voor ons is dat we kinderen in oorlogsgebieden met dit initiatief een betere toekomst bieden” aldus Hans Schmitz, unitmanager mode bij HEMA.

meer kinderen laten dromen
Kinderen in oorlogsgebieden liggen vaak wakker en kijken het gevaar 's nachts recht in de ogen. “Figuurlijk én letterlijk kunnen dromen is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Fijn dromen kan pas als je op een rustige en veilige plek kunt slapen” zegt zangeres Katie Koss die volgende week met War Child naar Moldavië reist om daar met gevluchte Oekraïense kinderen in gesprek te gaan en samen vooral muziek te maken. Katie Koss – Katja Poltavets – is zangeres met Oekraïense roots.

 

recht op een veilige plek
War Child geeft kinderen een veilige plek. Door middel van creatieve activiteiten, sport en spel leren ze omgaan met de heftige ervaringen en angsten, en versterkt War Child hun veerkracht – en die van hun ouders -, zodat ze beter kunnen omgaan met de omstandigheden waarin ze leven. War Child kan kinderen een veilige plek geven. Fysiek, maar ook in hun hoofd. Zo zorgen we ervoor dat kinderen zich weer veilig voelen en dat zij zichzelf en elkaar kunnen vertrouwen. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.