14
juli
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Lex Pott en Jeroen Junte in jury 31ste editie HEMA design contest

De aanmeldingen voor de 31e editie van de HEMA design contest 2021 komen binnen. Tijd om de jury bekend te maken. Lex Pott (designer) en Jeroen Junte (design journalist) maken deel uit van de jury waarin vanuit HEMA Milou Pikaart, Head of Design, en Wilma Veldman, Chief Product Officer, zullen plaatsnemen. De wedstrijd met als thema duurzaam feest vieren stimuleert de creativiteit van veel design studenten en jong talent. In augustus worden uit alle inzendingen tien ontwerpen gekozen om door te gaan naar de finale eind september. De inschrijving loopt tot en met 31 juli via www.hema.nl/design/designcontest.

Milou Pikaart, Head of Design HEMA: “Uit het aantal inzendingen blijkt dat het thema duurzaam feest vieren een geliefd design onderwerp is. Een echt HEMA oplossing vinden voor verbinding, flexibiliteit, duurzaamheid en met iedereen feest vieren blijkt veel studenten en jong talent aan te spreken. Om de ingezonden ideeën te beoordelen hebben wij een gevarieerde jury samengesteld met ieder hun eigen kijk op design. Met trots kan ik vertellen dat wij Lex Pott (designer) en wederom Jeroen Junte (design journalist) in de jury mogen verwelkomen."

de opdracht 
De opdracht voor de 31e editie van de design contest luidt: ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, makkelijker en leuker maakt. Het samen vieren van bijzondere momenten heeft de afgelopen tijd veel creatieve vormen gekregen. Je verbonden voelen met elkaar is belangrijker dan ooit, net als dat iedereen zich thuis voelt tijdens een viermoment. Daarnaast is er een sterke behoefte bij onze klant om flexibeler te leven; daarom is HEMA op zoek naar oplossingen die daaraan bijdragen. Met het oog op duurzaamheid stelt HEMA als voorwaarde dat het ontwerp lang meegaat, net als een blijvende herinnering aan een goed feest. De juryleden kunnen ieder op hun eigen manier de inzendingen beoordelen.

 

Jeroen Junte: “Vanuit mijn vrije rol als freelance journalist kan ik op veel plekken een kijkje in de keuken van designers en bedrijven nemen. Het is heel interessant om te zien hoe de ontwikkeling van jonge designstudenten en pas afgestudeerden aansluit op het bedrijfsleven.” 
Jeroen Junte is freelance journalist, curator en researcher met een focus op design en architectuur. Hij is vaste medewerker bij de Volkskrant, Elle Decoration en Architectuur NL en publiceert regelmatig in internationale magazines als Frame en DAMN. Ook geeft hij les op de Rietveld Academie en de Design Academy Eindhoven.

 

Lex Pott: “Voor mijn eigen designs ga ik altijd uit van basismaterialen en -vormen. HEMA staat voor mij ook voor de basisproducten in het leven. Heldere ontwerpen met eerlijke materialen. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe deelnemers aan de design contest het duurzaam feest vieren zullen vormgeven."

 

Lex Pott is een hedendaags designer, bekend van onder meer de Twist kaars en Poplars klompen voor Weltevree. Hij is in 2009 cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en heeft diverse awards op zijn naam staan. Daarnaast werkt hij voor het label HAY en is hij lid van de muntadviescommissie voor het Ministerie van Financiën.

 

Wilma Veldman: “Elke keer worden wij verrast door de inzendingen voor de design contest. Het is aan mij om vooral te kijken naar de haalbaarheid van een product; kunnen wij een design in productie nemen met de gewenste duurzame kwaliteit en voor een echt HEMA prijs aanbieden."

 

Wilma Veldman is sinds 1 juni Chief Product Officer bij HEMA. Zij heeft een uitgebreide carrière in de retail op haar naam staan, onder andere als retailadviseur en inkoopdirecteur bij Zeeman en eerder ook bij HEMA. 

 

jury- en publieksprijs
Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Op 30 september aanstaande vindt de finale plaats op het kantoor van HEMA in Amsterdam. De deelnemers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Uiteindelijk is het winnende ontwerp in 2022 bij HEMA verkrijgbaar.

 

designtalent
De HEMA design contest is onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft en de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. Daarnaast staat de contest voor iedereen open.

 

HEMA design contest
Sinds 1983 organiseert HEMA de HEMA design contest. Eerdere edities leverden inmiddels iconische producten op, zoals le lapin fluitketel, de tastoe en de ketelbinkie waterkoker die nog steeds onderdeel is van het assortiment.

Inschrijven, voorwaarden en meer informatie: hema.nl/design/designcontest 
Volg het designteam ook op Instagram: @hema_design 

deel dit bericht