22
februari
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

HEMA zet stap in omnichannel groeistrategie met vernieuwde app

Feedback van HEMA fans heeft geleid tot volledig nieuwe winkelervaring op mobiel

HEMA kondigt vandaag de livegang aan van de nieuwste versie van de HEMA-app. Met deze nieuwe release zet HEMA een volgende stap in de omnichannel groeistrategie. Waar de voorgaande app zich met name richtte op het loyaliteitsprogramma met het sparen van punten, is deze vernieuwde app er vooral op gericht de online shopervaring te optimaliseren. Na feedback van klanten is de app uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, zoals een favorietenlijst en een sterk vereenvoudigde zoekfunctie. De nieuwe versie is te downloaden via de appstores voor Android en iOS.

 

HEMA zet stap in omnichannel groeistrategie met vernieuwde app

De ontwikkeling van de vernieuwde app is een belangrijke stap in de online groeistrategie van HEMA. ‘In een snelgroeiende en competitieve e-commercebranche is aanpassingsvermogen heel belangrijk’, vertelt Thijs Schouten, Head of Online Trading bij HEMA. ‘De verwachtingen van onze klanten zijn hoog en daar willen we gehoor aan geven. Klanten willen overal en altijd makkelijk en snel kunnen shoppen. Waar in de voorgaande app klanten eerst werden doorverwezen naar de mobiele website, is nu ook het shopgedeelte native gebouwd waardoor HEMA de klanten een veel snellere en gebruiksvriendelijkere ervaring kan bieden. Eerder dit jaar hebben we een stabilisatieverbetering doorgevoerd, maar het was voor ons al langere tijd de wens om de app uit te breiden om zo ook het shopgedeelte te kunnen optimaliseren voor onze trouwe appgebruikers. De aankomende periode blijven we kijken en luisteren naar onze klanten. Zo kunnen we onszelf continu blijven verbeteren en bieden we onze klanten de best mogelijke ervaring.’

 

Uitbreiding en nieuwe functies
Om een betere shopervaring te bieden is de vernieuwde versie uitgebreid met drie nieuwe onderdelen in de hoofdnavigatie. Klanten gaven aan sneller toegang te willen krijgen tot hun favoriete producten. Deze ‘favorieten’ lijst heeft nu zelfs een eigen ingang gekregen zodat klanten er altijd snel toegang tot hebben. Daarnaast hebben ‘winkelen’ en ‘mandje’ een eigen ingang gekregen naast de bestaande ‘home’ en ‘loyalty’ ingangen. De nieuwe winkelen en favorieten ingangen zijn zowel voor Android als iOS volledig native gebouwd. Dit heeft als grote voordeel dat de app snel en intuïtief aanvoelt. Het zoeken, vinden, bekijken en favorieten van producten gaat in een handomdraai. Voor de app is een heel nieuw design gemaakt dat rekening houdt met de patronen van klanten die winkelen op hun mobiele telefoon. Deze hebben andere wensen en behoeftes dan gebruikers op een website. Tenslotte is de app ook native gebouwd om gebruik te kunnen maken van platformspecifieke functies van een telefoon. Deze is zowel online, als ook offline te ervaren. Zo kan de camera gebruikt worden om producten te scannen en opnieuw te bestellen via de app. Dit kan zowel thuis als in de winkel. Daarnaast is de digitale klantenkaart van HEMA ook offline beschikbaar als de klant in de winkel bij de kassa staat en onverhoopt geen verbinding heeft. Met de lancering van deze app wil HEMA haar trouwe fans de beste acties en de leukste shopervaring kunnen bieden met de grootste HEMA binnen handbereik.

 

De HEMA-app is ontwikkeld in samenwerking met Q42, Fabrique en Polteq en is nu gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store.

deel dit bericht