18
augustus
2023
|
10:00
Europe/Amsterdam

HEMA lanceert als eerste Nederlandse merk collectie op Roblox

Iconische Roblox-collectie onderdeel van de SLAYMA summer school-campagne

deel dit bericht

HEMA-SLAYMA-summer-school-campagne

Vandaag gaat HEMA live met een speciale SLAYMA summer school-collectie op social gaming platform Roblox. HEMA is daarmee het eerste Nederlandse merk dat Roblox inzet binnen een marketingcampagne. Het doel is Gen-Z te helpen om in real life én digitaal slayend het nieuwe schooljaar te beginnen. ‘Slayma’ is geboren vanuit de TikTok community en doorvertaald naar een landelijke multichannel campagne. De virtuele Roblox-collectie van iconische HEMA-producten is de volgende stap in de back to school-campagne die nog loopt tot en met 27 augustus.

Roblox lancering

HEMA werkt voor deze campagne samen met social technology agency Gospooky Voor Gen-Z staat ‘slay’ of ‘je bent aan het slayen’ synoniem voor ‘je doet iets fantastisch'. ​​Creators Thomas Panterpoes en Lotte hebben de Roblox-collectie feestelijk gelanceerd op Roblox tijdens een bonte avond met Lotte en haar Roblox community. Via TikTok, YouTube en de kanalen van HEMA, Thomas Panterpoes en Lotte kan de rest van Nederland nu ook de virtuele collectie bewonderen. Met typische HEMA items - waaronder een rookworstketting en hotdogtas - kunnen fans hun digitale avatar in Roblox de slaying touch geven.

 

Community gedreven

Eva Vermeulen, Manager Campagne Marketing bij HEMA: "We laten met deze Roblox primeur zien dat je als oer-Hollands merk uit 1926 ook nieuwe generaties en communities kan bereiken. Het luisteren en engagen met de community is de sleutel tot succes. Dit vraagt om consistentie en langetermijnvisie, maar daarvan plukken we met de SLAYMA summer school-campagne nu al de eerste vruchten. Na het Slayma-succes op TikTok konden we een doorvertaling maken naar een landelijke campagne en daar zijn we trots op".

 

Gospooky Founder Tim van der Wiel: "Samenwerken met een iconisch Nederlands merk als HEMA is geweldig. Het is onze missie om klanten in de voorhoede van social te houden. Live gaan op Roblox met de iconische HEMA-producten is daar het levende bewijs van. Hier komen technologie en creativiteit samen. We geloven heilig in onze community gedreven strategie waarbij HEMA onderdeel is van het gesprek met de community, resulterend in 90 duizend nieuwe TikTok-volgers binnen een jaar."