19
mei
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

HEMA design contest in teken van 95 jaar HEMA

31ste versie heeft als onderwerp duurzaam feest vieren

HEMA wordt 95 jaar en houdt van een feestje. De 31e design contest staat daarom in het teken vieren. De missie om het dagelijks leven makkelijker en leuker te maken is zo oud als HEMA zelf. Ondertussen verandert de wereld om ons heen en streeft HEMA naar meer duurzame en inclusieve producten voor iedereen. De uitdaging voor de design contest is dan ook: ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, makkelijker en leuker maakt. HEMA nodigt designstudenten, aankomend design talent én andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de 31e design contest. De inschrijving is vanaf vandaag geopend op hema.nl/design.

Milou Pikaart, head of design HEMA: "Het samen vieren van verjaardagen, bruiloften en andere bijzondere momenten heeft de afgelopen tijd veel creatieve vormen gekregen, van zoomfeestjes tot drive through varianten. Je verbonden voelen met elkaar is belangrijker dan ooit, net als dat iedereen zich thuis voelt tijdens een viermoment, van iemand met een vegan dieetwens tot iemand die in een rolstoel zit. Daarnaast zien wij ook een sterke behoefte bij onze klant om flexibeler te leven, daarom zijn wij op zoek naar producten die daaraan bijdragen. Met het oog op duurzaamheid stellen wij de voorwaarde dat het ontwerp lang meegaat, net als een blijvende herinnering aan een goed feest."

 

designtalent
De HEMA design contest is onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft en de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. Daarnaast staat de contest ook open voor reeds afgestudeerd aankomend design talent en andere geïnteresseerden met affiniteit voor design.

 

jury- en publieksprijs
Naast een juryprijs wordt er dit jaar ook, in samenwerking met de Volkskrant, een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de finale plaats op het support office van HEMA in Amsterdam. De designers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Uiteindelijk ligt het winnende ontwerp in 2022 bij HEMA in de winkels.

De winnaars van de design contest 2020 zijn Houtje Touwtje van Claudia Bleeker (juryprijs) en De Bloeitegel van Maaike Min (publieksprijs). Samen met een team van HEMA waaronder designers, veiligheidsdeskundigen en categoriemanagers, worden beide ontwerpen doorontwikkeld tot een echt HEMA product. De verwachting is dat beide producten in 2022 in de HEMA collectie te vinden zijn.

 

HEMA design contest
Sinds 1983 organiseert HEMA de HEMA design contest. Eerdere edities leverden inmiddels iconische producten op, zoals le lapin fluitketel de 103% vaas, om ook een afgebroken bloemetje nog een mooie plek te geven en de ketelbinkie waterkoker die nog steeds onderdeel is van het assortiment.

Inschrijven, voorwaarden en meer informatie: hema.nl/design/designcontest Volg ons ook op Instagram: @hema_design

deel dit bericht