06
oktober
2022
|
13:54
Europe/Amsterdam

Finalisten HEMA (her)ontwerpwedstrijd bekend

De HEMA-ontwerpwedstrijd staat dit jaar in het teken van herontwerpen. De opdracht voor 2022 luidde dan ook: herontwerp een bestaand (HEMA) product of vind een duurzame oplossing voor een alledaagse uitdaging, met een focus op ‘gaat langer mee’. Inmiddels zijn de 10 finalisten bekend. Het publiek kan haar stem uitbrengen tot en met  donderdag 27 oktober via deze link. Op vrijdag 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week.

logo_herontwerpwedstrijd_2022

“Het herontwerpen van een (HEMA) product was een dankbaar onderwerp om aan te werken voor veel ontwerpers. Voor de jury was tijdens de jurering verrassend om te zien hoe vooral kleine aanpassingen in een bestaand ontwerp tot een grote verbetering van het product kunnen zorgen." Milou Pikaart, Hoofd Design bij HEMA.

 

De 10 finalisten zijn:

HEMA warme boterham

warme boterham - Bas Kamp 


De "Warme Boterham" van Bas Kamp biedt ruimte voor allerlei soorten en maten boterhammen, zonder dat het apparaat veel ruimte inneemt op je aanrecht of in je keukenkastje. Het is een simpel ontwerp waarbij de vorm de functie al verraadt. Met slechts een inbussleutel kunnen onderdelen makkelijk worden vervangen en worden gewisseld voor een andere functionaliteit. 
 

HEMA uitwisbare instax feestkalender

uitwisbare Instax feestkalender - Marleen Kuijf

 

Een feestkalender die je nooit hoeft te vervangen, omdat je eindeloos namen kan toevoegen en wissen. Wissen doe je met de achterkant van de stift of met een nat doekje. Makkelijk en leuk te personaliseren met twaalf eigen Instax-foto’s.

HEMA ontwerpkaart

de ontwerpkaart - Bo Louwet

 

De tijd van nét-niet-de-juiste-kaart-in-huis is voorbij! Met de ontwerpkaart in de vorm van een woordzoeker bepaal je zelf welke van de meer dan 30 wensen je weggeeft of verstuurt.

HEMA kruikmaatje

kruikmaatje - Alissa Rees

 

De warme kruik zoals we ‘m kennen in een nieuw en warm jasje. Gemaakt van natuurrubber en verkrijgbaar in verschillende prints en kleuren.

HEMA regentak

de regentak - Pim Smit

 

Voor iedereen die geen plek heeft voor een regenton: de regentak! Een letterlijke aftakking van je regenpijp, om je gieter aan te hangen en op die manier te vullen. Gieter vol? Dan kan de regentak worden dichtgedraaid.

 

HEMA drup

drup - Sanne ten Hoopen


De drup is dé oplossing voor mensen die geen fan zijn van regenbroeken. De jas heeft twee uitrolbare ‘vleugels’, die je onder de knie kan bevestigen om je bovenbenen droog te houden. Gemaakt van 100% gerecycled polyester.

 

HEMA groen babbel- en doeblik

 

groen babbel- en doeblik - Saskia van Manen


Een babbelblik met 52 kaartjes met tips en uitdagingen om energie, water én geld te besparen. Ga een jaar lang elke week een nieuwe uitdaging aan om groener te leven. 

HEMA duofles

de DUO-fles - Aldo van Zee


Een waterfles, omhuld door een afschuifbare koffiebeker. Zo heb je niet alleen altijd je waterfles, maar ook altijd je koffiebeker mee. Dat scheelt wegwerpbekers!

 

HEMA repareermijnknuffelbeer

ik repareer mijn knuffelbeer - Micky van Zeijl

 

Deze speelgoed reparatieset bevat alles wat je nodig hebt om jouw favoriete knuffelbeer te repareren. Met een stappenplan, knuffelvulling, stiften, lapjes stof en meer kan je zelf aan de slag. Zo beleef je langer nieuwe avonturen met je zelfgemaakte lievelingsknuffel.

 

HEMA bundelschrift

het bundelschrift - Renske Verbeek

 

Het bundelschrift bestaat uit een herbruikbare schriftkaft en losse papierbundels. Zo kun je zelf je schriftinhoud samenstellen en daardoor zorgen voor minder onnodig afval door het schrift optimaal te gebruiken.

 

Stemmen kan hier tot en met donderdag 27 oktober 2022.
Op 28 oktober  2022 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week.