29
maart
2021
|
15:05
Europe/Amsterdam

95 jaar HEMA: vieren we dit feest met jouw taart?

Doe mee en win de derde HEMA taartbakwedstrijd

Bij een verjaardag hoort taart! En nu HEMA dit jaar 95 wordt, verdient dat de lekkerste taart van Nederland. Daarom daagt HEMA jou en alle andere enthousiaste thuisbakkers van Nederland uit om de taartbakwedstrijd aan te gaan en de lekkerste of meest creatieve taart te bakken. De winnende taart wordt toegevoegd aan het HEMA taartassortiment. Begin juni vindt de finale plaats met een jury bestaande uit o.a. het bakkersteam van HEMA en Rutger van den Broek, bekend van Rutgerbakt en als eerste winnaar van Heel Holland Bakt. Is bakken jouw grote passie, of heb je simpelweg hét recept dat met heel Nederland gedeeld moet worden? Dan is dit jouw kans! Schrijf je vanaf vandaag, 29 maart, in via de actiesite.

 

Mathijs van Geel, categoriemanager gebak van HEMA over de taartbakwedstrijd: “We hebben hoge verwachtingen van de inzendingen. Er zijn veel thuisbakkers bijgekomen door de lockdown. Instagram staat vol met de meest prachtige taarten en de tv-programma’s stimuleren ook veel mensen. Het kan haast niet anders dan dat de aanmeldingen van hoge kwaliteit zullen zijn. Wij verheugen ons er enorm op om alle inzendingen door te nemen.”

 

De wedstrijd
Via www.hema.nl/taartbakwedstrijd kun je een foto van je creatie en het bijbehorende recept uploaden via het inschrijfformulier. Inzenden kan tot en met dinsdag 27 april. De HEMA bakkers gaan uit alle aanmeldingen een selectie maken waarna de geselecteerden hun taart mogen presenteren tijdens de voorrondes. Hier is het bakkersteam van HEMA aanwezig om de taarten te beoordelen. 

 

De finale vindt plaats op het HEMA-support office in Amsterdam. Acteur en presentator Patrick Martens zal de finale presenteren. De jury bestaat uit o.a. het HEMA-bakkersteam en de enige echte Rutger van den Broek. Hij is beter bekend als Rutgerbakt en is de winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt en auteur van verscheidene bakboeken.

 

En win jij de finale? Dan wordt jouw taart toegevoegd aan het HEMA taartassortiment. Komt de vorige winnaar, de red velvet taart, je bekend voor? Dan komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat, wegens het grote succes, de taart nog altijd op de gebaksafdeling verkrijgbaar is. Misschien wordt jouw taart dus de volgende bestseller van het HEMA taartassortiment.

 

Criteria voor de beste taart 
“Omdat we de winnende taart ook echt gaan opnemen in ons assortiment is er wel een aantal voorwaarden gesteld. De inzendingen moeten hele, ronde, rechthoekige of vierkante taarten zijn. Zoet dus niet hartig, maximaal 8,5 cm hoog en geschikt voor 6 á 10 personen. De exacte voorwaarden en de te winnen prijzen staan vermeld op onze actiesite. Daarnaast kiezen we ook de meest creatieve taart. Deze taart komt niet in ons assortiment en mag dus helemaal out-of-the-box worden bedacht en gebakken. We verwachten heel veel animo voor de wedstrijd en laten ons graag verrassen!”, aldus John Vermin, manager bakkerijen bij HEMA.

 

Zie www.hema.nl/taartbakwedstrijd voor de precieze voorwaarden en om je in te schrijven.

deel dit bericht