duurzaamheid & MVO

HEMA duurzaamheid

duurzaamheid

 

HEMA maakt fantastische producten die passen bij vandaag én morgen. Producten die met liefde en aandacht worden ontworpen, gemaakt en verkocht. Vakmanschap van de tekentafel tot aan de kassa. Zo zorgen wij voor een ruim assortiment met vertrouwde producten die je steeds opnieuw gebruikt. Waar je je aan hecht. Die onderdeel uitmaken van oude en nieuwe tradities. Waar je mee opgroeit en waar je je kinderen mee op laat groeien. Die de wereld van morgen aankunnen en onze klanten helpen hun voetprint te verkleinen. 

 

in een mooiere wereld 
Een mooiere wereld betekent voor HEMA dat iedereen in de samenleving mee moet kunnen doen. We werken daar actief aan, met toegankelijke winkels waar iedereen gemakkelijk de boodschappen doet. En natuurlijk met onze producten, die zoveel mogelijk mensen moeten passen en kunnen eten, of je nou dik, dun, kort, of lang bent, of veganistisch of glutenvrij eet. Een mooiere wereld betekent ook dat we afstand willen nemen van de wegwerpmaatschappij, door onze klanten te helpen met een duurzamer dagelijks leven. Wij streven ernaar dat onze producten altijd beter van kwaliteit zijn, zodat ze langer meegaan. Veel klanten vinden duurzaamheid nog steeds een lastig begrip of denken dat het duurder is. Wij laten zien dat dat helemaal niet hoeft. Daarnaast zullen we steeds vaker op de verpakking, in de winkel en online tips geven over hoe je zo lang mogelijk met een product kan doen. En als het toch moet worden vervangen of je wilt graag iets nieuws, dan inspireren we je hoe je het product op een verantwoorde manier kan recyclen of een tweede leven kan geven. 

 

 

33491911_01_001_TIFalledaagse producten 
Bij HEMA koop je producten voor alle, vaak terugkerende behoeften uit het alledaagse leven. Met uniek Nederlands design, omdat onze eigen ontwerpers ze met veel liefde zelf maken. Zo krijg je de beste producten in hun prijsklasse. En dat maakt het kiezen bij HEMA weer erg makkelijk. En heel belangrijk, onze producten gaan langer mee. Daar ontwerpen we ze ook speciaal voor. Bijvoorbeeld de broek die een maat te verlengen is of een meegroeiromper met twee rijen knopen. Dat is beter voor de wereld en beter voor de klant. Maar bovenal zijn de producten zo mooi, dat je ze lang wil en ook kan gebruiken. 

 

verantwoordelijkheid 
Uiteraard kijken we naar de gehele productieketen en nemen wij waar dat mogelijk is, onze verantwoordelijkheid. Op ecologisch en op sociaal vlak. Zo werken wij onder andere met materiaal-keurmerken om onze producten te maken. Door regelmatig inspecties uit te voeren, meten we ons aan erkende internationale standaarden. Gericht op constante verbetering in samenwerking met leveranciers. Ook zijn we onderdeel van (inter)nationale samenwerkingen zoals het NGA (New Generation Agreement) en het International Accord in Bangladesh. We analyseren onze ketens op specifieke risico's en focussen op een aanpak die past bij HEMA, zoals CO2-reductie en het versterken van de positie van de werknemers in de keten.    

 

Lees hier meer over hoe HEMA zich bezighoudt met duurzaamheid of lees hier onze duurzaamheidsjaarverslagen. 

sponsoring

 

HEMA staat midden in de maatschappij en is er voor iedereen. Hiervoor werken wij samen met de volgende vaste partners om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen:

  • Pink Ribbon 
  • COC Nederland 
  • Voedselbanken 
  • Diversiteit in Bedrijf 

Pink RibbonCOC NederlandVoedselbankenDiversiteit in Bedrijf

 

 

Team Jumbo-Vismasponsoring Team Jumbo Visma
HEMA is sinds januari 2020 trotse sponsor van Team Jumbo-Visma. Schaatsen en wielrennen zijn oer-Hollandse sporten, net als HEMA. Eigenlijk zijn deze sporten al jaren aan HEMA verbonden. Zo heeft HEMA fietsaccessoires, een lease e-bike, de allereerste glij-ijzers en warme mutsen. Nederland is niet alleen het land met de meeste fietsen, maar heeft ook echte schaatsfanaten zoals we iedere winter kunnen zien. 

 

Sporten is voor iedereen, net als HEMA. Daarom is HEMA tot en met 2024 sponsor van Team Jumbo-Visma. 

 

Kijk hier voor meer informatie over Team Jumbo-Visma en HEMA.

 

heb jij een sponsorverzoek? 
HEMA ontvangt dagelijkse sponsorverzoeken. Zoals je wellicht kunt voorstellen kunnen wij deze onmogelijk allemaal inwilligen. Wij moeten daarom keuzes maken. We nemen daarom op dit moment helaas geen andere sponsorverzoeken in behandeling van organisaties of individuen.